Preview Pittsburgh - Ottawa: Klíčový zápas série

Preview čtvrtého zápasu série Penguins - Senators.

Dnes večer se odehraje první z klíčových zápasů série. Pittsburghská Mellon Aréna hostí čtvrté střetnutí prvního kola mezi Pittsburgh Penguins a Ottawou Senators a pokud se dnes hosté budou opět radovat z výhry, tak výrazně nakročí za postupem do druhého kola. Senators by pak k postupu do dalších bojů stačilo jediné vítězství, o které by se navíc hrálo v Ottawě.

?Je nám jasné, že nemůžeme prohrávat 3:1 na zápasy,?řekl obránce Penguins Brooks Orpik. ?Pokud dnes nevyhrajeme, tak se naše šance rapidně sníží.?

?Nezajímá mě, kolik týmů dokázalo otočit dvouzápasovou ztrátu. My dnes musíme vyhrát.?

Úkol je pro Penguins jasný ? připouští se jedině vítězství. Jedině v případě úspěchu se dá uvažovat o postupu. ?Senátoři? jsou v případě vedení 3:1 na zápasy nebezpečným týmem, protože za tohoto stavu všechny série v historii klubu vyhráli (3-0). Pokud je stav po čtyřech zápasech 2:2, tak už postup tak jistý není (1-4).

Pro Ottawu je tak výsledek dnešního zápasu mimořádně důležitý. Vedení 3:1 v sérii by navíc mohli pojistit vítězstvím na domácím ledě. Zde se projevuje ta výhoda, o kterou Senators s Penguins v posledních zápasech základní části bojovali.

Trenér Penguins Michel Therrien na konci třetí třetiny třetího zápasu poprvé v sérii výrazně proházel útočné řady a v tomto složení by měli Penguins nastoupit i dnes. Do první řady se ke Crosbymu přesunul Evgeni Malkin a Mark Recchi, zatímco druhé formace hrála ve složení. Gary Roberts ? Michel Ouellet ? Jordan Staal.

?Hlavně když nám to pomůže,?odpověděl Crosby na otázku, zda chce i nadále hrát s Malkinem. ?Musíme mít vyrovnané útoky a zvláště v play-off musí každá řada hrát maximum. Pokud by se všem dařilo, tak je to jenom dobře.?

Penguins hrají dnes večer opět doma. Mellon Aréna viděla v základní části 26 vítězství, což je největší počet od sezóny 1995-96, kdy Mario a spol. vyhráli 32 domácích zápasů. ?Myslím si, že máme velkou výhodu,?řekl Therrien. ?Celý rok se nám doma dařilo a máme tu skvělé fanoušky. Vím, že fanoušci v Ottawě jsou skvělí, ale musím vám říct, že tady v Pittsburghu to nebude o moc horší.?

Čtvrtý zápas by měl být opět plný tvrdých střetů. Ve třetím zápase to byla Ottawa, která rozdala více bodyčeků, proto se můžeme ptát, zda to není rozhodující charakteristika těchto zápasů. Při tak velké frekvenci ostrých zákroků bylo pouze otázkou času, kdy se někdo zraní. Ve čtvrtém zápase bude chybět první oběť tvrdé hry v play-off této série. Útočník Sens Patrick Eaves byl ostře sražen Colby Armstrongem, ale do nemocnice nakonec nemusel. Pro dnešní zápas by ho měl nahradit Oleg Saprykin.

?Už se dnes cítí lépe,?řekl trenér Bryan Murray. ?Potřebuje se vzpamatovat. Bolí ho trochu hlava, ale jinak je v pořádku.?

 

Ottawa Senators

Zranění: Patrick Eaves (otřes)

Aktuální složení útoků

Pittsburgh Penguins

Zranění: Celý tým je kompletní.

Aktuální složení útoků

Stav série: 1:2 pro Ottawu.

17. 04. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jon Awe 1980 (USA, 44 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti