Přes individuální chyby mají Pens první vítězství

Ačkoli prohrával na začátku druhé třetiny už 1:3, dokázal Pittsburgh v prvním zápase prvního kola play off vyhrát 4:3. Hlavními postavami utkání byli Matt Niskanen, který si připsal dva body za gól a přihrávku, Brandon Sutter, který vstřelil vítězný gól a Marc-Andre Fleury, který chytil 31 střel.

"Je to zábava, je to stresující. A nakonec je to díky výhře parádní pocit," prozradil Fleury, který dokázal v play off zvítězit už po šestačtyřicáté v kariéře. "Nervy jsem měl. Myslím, že když začne play off, tak to tak má většina hráčů. Nastoupil jsem a zažil trošku těžší začátek. I když jsem dostal v první třetině dva góly, dokázal jsem zůstat v klidu a vyrovnat se s tím. Čím víc střel pak na mě šlo, tím to bylo lepší."

Na druhé straně nastoupil v brance Sergei Bobrovsky, který v play off nastoupil po osmé v kariéře a připsal si osmadvacet úspěšných zákroků. Stejně jako ve všech předchozích případech ale ani tentokrát nevyhrál.

Rozhodující moment utkání přišel ve třetí třetině, kdy Paul Martin přinutil soupeře ke ztrátě puku a následný protiútok pak využila dvojice Beau Bennett a Brandon Sutter. Druhý jmenovaný se v situaci dva na jednoho rozhodl vystřelit a dobře udělal. Jeho střela zápěstím prošla Bobrovskymu pod pravou rukou.

Bennett začal zápas původně v první řadě vedle Sidneyho Crosbyho a Chrise Kunitze, v jeho průběhu ho ale trenér Dan Bylsma vyměnil za Briana Gibbonse, kterého dal na Bennettovo původní místo ke Crosbymu.

"Myslím, že naše řada byla dnes hodně dobrá, vytvořili jsme si několik slibných šancí. A pokud se dostanete do takového brejku, chcete ho zakončit střelou. Zápas to byl takový, jaký jsme očekávali. Soupeř hrál tvrdě, je to vyrovnaný tým s dobrým brankářem," přemítal Sutter. "Bude to těžká série."

Pittsburghu bylo nejhůř na začátku druhé třetiny, kdy obdržel po chybě Kristophera Letanga gól ve vlastním oslabení na 1:3. Naštěstí dokázal v té samé přesilovce snížit díky výborné akci Matta Niskanena na 2:3. Ten totiž cíleně vyzval svou mířenou střelou od modré čáry k teči Beau Bennetta, který se úkolu chopil na výbornou a překonal Bobrovskyho.

Na 3:3 vyrovnal Pittsburgh v další přesilové hře ani ne o minutu později. A opět díky Mattu Niskanenovi. Rodák z Minnesoty byl tentokrát v roli střelce, když z levé ho kruhu zakončil spolupráci s Evgeni Malkinem a Sidneym Crosbym.

"Mnohokrát jsme dokázali odpovědět. Vedli o jeden gól, pak o dva, dali gól v oslabení. Museli jsme na to reagovat a zvládli jsme to. To se mi dnes na našem týmu líbilo nejvíce," pochvaloval si trenér Dan Bylsma.

17. 04. 2014, Will, Převzato a přeloženo z nhl.com









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jon Awe 1980 (USA, 44 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti