Penguins sérii ještě nevzdávají

Trenér Dan Bylsma obvykle před zápasy situaci se svými gólmany neprobírá, nechá je v klidu, aby se soustředili na své myšlenky a sami se co nejlépe připravili na zápas. Tentoktát však udělá výjimku, nechce nechat svého brankáře vykoupat se v moři negativního myšlení, které se mu v posledním týdnu v hlavě určitě usadilo.

"Určitě si s ním promluvím," prozradil v pondělí, dnu volna, Bylsma. "Pokud se chceme pokusit vyškrábat se zpět z díry, do které jsme se dostali, určitě budeme potřebovat jeho pomoc," dodal a ihned podotknul, že Fleury rozhodně není stůjcem špatných výsledků Pens: "Nastupuje před ním osmnáct hráčů, kteří ho svou nedůsledností dostali do spousty problémů."

Rovněž ale uznal, že forma Fleuryho během jara výrazně poklesla. "Během rozhovoru probereme, jak se znovu vzchopit a dostat se zpět do hry. Není to jen o brankáři, ale k našemu plánovanému probuzení jeho podporu v následujících čtyřech zápasech prostě potřebujeme," prozradil odhodlaně Byslma.

Bylsma podruhé svým komentářem novinářům naznačil, že se jeho tým nevzdává a že je odhodlaný odehrát ještě čtyři zápasy. V minulosti se obrat z 0:3 na zápasy povedl jen třem mužstvům - Maple Leafs v roce 1942, NY Islanders v roce 1975 a Flyers v roce 2010.

Hodně hráčů Penguins věří, že jim ke znovunalezení pohody pomohou dva dny volna mezi třetím a čtvrtým zápasem. "Čím delší volno, tím lepší," nechal se slyšet Pascal Dupuis.

Trenér soupeře Peter Laviolette s ním však nesouhlasí. "Je to úplně jedno, ale úplně. Jako vždy se budeme soustředit na trénink i následný zápas," prohlásil.

Tři mužstva už se sice ze stavu 0:3 dostat dokázala, žádné z nich však nebylo tak rozložené jako Penguins, kteří ve třech zápasech obdrželi neskutečných dvacet gólů. Sám Fleury jich dostal celkem sedmnáct, což je nejvíce v historii NHL během prvních třech zápasů série play off.

"Stále doufáme, věříme v něj (ve Fleuryho)," nechal se slyšet Zbyněk Michálek, který během sezóny několikrát vysekl svému brankáři poklonu a prohlásil, že patří k těm nejlepším v lize.

Fleury už několikrát během kariéry ukázal, že se z nepohody dokáže během několika dní dostat zpět do formy. Například po pátém zápase finále Stanley Cupu 2009 v Detroitu, ve kterém Pens prohráli 0:5, se skvěle otřepal a v následných dvou utkání předvedl famózní výkony a dovedl Pens k poháru.

"Máme před sebou obrovskou horu, kterou chceme zdolat," popsal situaci v níž se Pens nacházejí, Jordan Staal. "Už dříve to někteří zvládli. Víme, že to nebude jednoduché, ale nechceme opustit play off, aniž bychom odehráli náš nejlepší zápas. Máme tu borce, kteří to dokáží," přidal se Matt Niskanen.

17. 04. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jon Awe 1980 (USA, 44 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti