Pittsburgh - Ottawa: Rozhodla druhá třetina

Stav série je 1:2 pro Ottawu.

 
PITTSBURGH (Tribune ? Review) - Když není trenér Penguins Michel Therrien s něčím spokojen, nebojí se to říct.. Takže když jeho tým nadělal ve včerejším utkání spousty chyb a navíc nebyl schopen vytvořit střelecké příležitosti, nebál se vyjádřit rozčarování. ?Určitě nejsem spokojen,?řekl Therrien. ?Potřetí za sebou jsme nebyli schopni hrát celý zápas naplno. Pořád máme výpadky a s tím nemohu být spokojen.?
 
Penguins prohráli na svém ledě s Ottawou Senators 4:2 a v sérii prohrávají 1:2 na zápasy. Za domácí dávali branky pouze Gary Roberts a Sidney Crosby. Hrdinou Ottawy se s dvěma trefami stal Daniel Alfredsson, kterému jedním gólem sekundovali Dean McAmmond a Mike Comrie.
Již potřetí za sebou ?Tučňáky? zachraňoval brankář Marc-Andre Fleury, který předvedl několik skvělých zákroků a pochytal 21 střel. To jeho oponent Ray Emery byl po celý zápas prakticky bez práce, když na 19 střel pustil dvě branky.
 
?Od některých hráčů bych takový výkon nečekal,? řekl Therrien. ?Někteří hráči nebyli vůbec vidět. Někteří hráči budou muset začít konečně hrát.?
Trenér Pens nikoho konkrétně nejmenoval, avšak když byl dotázán na Evgeni Malkina, tak odvětil, že ruský nováček musí hrát lépe.
?Je to mladý hráč, který se má stále co učit,?řekl Therrien. ?Nemůže se nechat zbytečně vylučovat.?
 
Domácí publikum v Mellon Aréně bylo do poslední chvíli fantastické a neustále se fandilo. Pochopitelně bylo vyprodáno (17132 diváků).
 
Zápas začali lépe domácí, kteří již po 52 sekundách vedli 1:0. Gary Roberts se trefil již ve druhém zápase v řadě. Série oslabení však darovala šanci hostům, kteří krátce před první sirénou zásluhou McAmmonda srovnali. Druhá třetina byla pro Penguins opět pohromou, přičemž z pohledu první třech zápasů série je to již tradice. Corvo nejprve dostal Senators do vedení, aby o pět minut později definitivně rozhodl Daniel Alfredsson. Švédský kapitán se do konce třetiny trefil ještě jednou a průběh zápasu dostal jasný směr.
 
Poslední dvě branky padly Senators při vyloučení nebo bezprostředně po něm. ?Ve druhé třetině se nám vůbec nedaří a dneska to nebyla výjimka,?řekl útočník Penguins Mark Recchi, který asistoval při druhé brance svého týmu. ?Soupeř nás ve druhé části přehrál a to rozhodlo. Nemůžeme očekávat, že se nám to podaří vyrovnat. Nevím proč, ale nehrajeme celý zápas naplno.?
 
Penguins musí z příštích čtyř zápasů tři vyhrát. Další zápas série je na programu v úterý v Mellon Aréně. ?Určitě nejsme spokojeni,?řekl Sidney Crosby. ?Jak jsem řekl po prvním zápase, musíme hrát celý zápas naplno a nepanikařit. Musíme se zlepšit. To je teď náš cíl.?
 
Penguins prohráli protože:
Byli pasivnější než soupeř.
Nechávali se zbytečně vylučovat.
Odehráli mizernou druhou třetinu.
Selhaly hlavní opory mužstva.
 
Senators vyhráli protože:
Daniel Alfredsson umí využívat přesilovky.
Dokázali udržet vedení.
Vyhrávali klíčová vhazování.
 
 

16. 04. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jean-Francois Jacques 1985 (Kanada, 39 let)
Mel Pearson 1938 (Kanada, 86 let)
Benn Ferriero 1987 (USA, 37 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti