Ani domácí prostředí Pens nepomohlo, podlehli Montrealu

Marc-Andre Fleury odehrál už desátý domácí zahajovací zápas v řadě, ale nebude na něj vzpomínat rád. Pens totiž potřetí za sebou prohráli, když podlehli Montrealu 2:3. O jejich góly se postarali Beau Bennett a Kristopher Letang, za Canadiens se pak prosadili dvakrát Max Pacioretty a jednou Tomáš Fleischmann.

Čtyřikrát v historii vstoupili Tučňáci do sezóny s bilancí 0-3 a hned třikrát z toho následně nepostoupili do play off. "Myslím, že všichni víme, že dokážeme být lepší," pověděl Fleury. "Udělat play off začíná být těžší a těžší. Každým rokem je to hodně těsné. Potřebujeme začít dělat body a posunout se v tabulce. Pořád je ještě brzo, ale musíme se zlepšit."

Penguins předvedli určitě lepší představení než v sobotu proti Arizoně. Za zmínku stojí hlavně druhá třetina, ve které vstřelili dva góly a měli Montreal po většinu času pod tlakem. To je ale hodně málo na tým, který má podle kouče Habs Michela Therriena (vyjádřil se tak před utkáním) tři hráče schopné dát v sezóně padesát gólů.

"Minulý rok jsme se dostali do play off o jediný bod," připomněl Kristopher Letang. "A ten bod se dá ztratit strašně jednoduše."

Rozhodující okamžik zápasu přišel v šesté minutě třetí třetiny, když Sergei Plotnikov ztratil za stavu 2:2 puk v útočném pásmu. Do útoku dva na jednoho se pak dostali David Desharnais s Tomášem Fleischmannem a úspěšně ho zakončili. I když ne zrovna tradičním způsobema, Desharnais totiž našel Fleischmanna zpoza brány.

Penguins si posléze stěžovali na to, že Desharnais obral Plotnikova o kotouč nedovoleně, rozhodčí však na jejich stížnosti nereagovali a gól uznali. "Vypadalo to, jako by si pomohli hákováním. Pokud ale rozhodčí naznali, že to bylo v pořádku, měli jsme hrát a nedovolit jim vstřelit gól," postěžoval si Marc-Andre Fleury.

První čtyři střely sezóny si v utkání připsal kapitán Pens Sidney Crosby, tu nejnebezpečnější mu po přihrávce Evgeni Malkina 2:17 před koncem zápasu chytil Carey Price levým betonem.

Nejlepším hráčem Pens byl v tomto zápase podle trenéra Johnstona útočník Beau Bennett, který si kromě jednoho gólu připsal i další slibné příležitosti.

"Všichni víme, že se musíme zlepšit," shrnul situaci Chris Kunitz. "Nejde jen o jednotlivce nebo nějakou skupinu. Musíme být lepší všichni."

14. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bryan Rust 1992 (USA, 32 let)

Greg Tebbutt 1957 (Kanada, 67 let)
Janne Pesonen 1982 (Finsko, 42 let)
Joe McDonnell 1961 (Kanada, 63 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15288 hlasů, 23% (15288)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13476 hlasů, 20% (13476)
T.J. Oshieho
13061 hlasů, 20% (13061)
Martina St. Louise
11208 hlasů, 17% (11208)

Celkem hlasů: 66444
Tento den v minulosti