Tučňáci zvládli defenzivní bitvu

Jestliže první střetnutí čtvrtfinálové série mezi Penguins a Rangers přineslo střídání momentů na obou stranách, tak dnešní první třetina přinesla spíše opatrný hokej, kde hlavní prim hrály přesilovky. Ty se však až na jednu výjimku nepovedly, proto stav zůstává bez branek 0:0.



Lepší vstup do utkání měli Rangers, kteří si také zahráli první přesilovou hru. Obránce Ryan Whitney již ve třetí minutě před bránou krosčekoval Nigela Dawese a šel si sednout. V početní výhodě však hosté vydrželi pouze minutu, neboť zanedlouho Gomez přidržel Orpika a počet hráčů na ledě se vyrovnal.
S koncem Whitneyho trestu již Penguins hráli přesilovku, která přinesla nejvážnější momenty první třetiny. Nejprve Sergej Gončar vyslal do úniku Mariána Hossu, ale ten Lundqvista nepřelstil. Tučňáci ve zkrácené početní výhodě Jezdce semkly a osmi ranami vyzkoušeli pozornost brankáře. Gól však nepadl. V desáté minutě si šel sednout Jarkko Ruutu, který zahákoval Jaromíra Jágra. Rangers však v přesilovce byli velmi pasivní.
Další velkou šanci měli opět domácí, kteří díky vyloučení Fedora Tyutina na aktivního Crosbyho hráli přesilovku 4 na 3. Tu však dokonale promarnili a protože nepadl ani gól při dalším vyloučení Ruuta, šlo se do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Také ve druhé třetině byl k vidění tuhý defenzivní hokej, kde o největších šancích opět rozhodovaly přesilovky. Štěstí se prozatím přiklonilo k domácím, kteří využili jedinou početní výhodu druhého dějství. Jordan Staal svou druhou brankou v letošním play-off před Lundqvistem nezaváhal.
Momenty se v průběhu druhé dvacetiminutovky střídaly na obou stranách. Zatímco Rangers dokázali v útočném pásmu držet puk v rozích, Penguins získávali zbytečně ztracené puky hostí. Největší šance však byla k vidění vždy při přesilovkách. Ve 33. minutě byl sporně vyloučen Drury a již zmíněný Staal dostal hosty do vedení 1:0. O dvě minuty později byl Marián Hossa v obranném pásmu hostí příliš aktivní a ofenzivním faulem oslabil svůj tým. Rangers domácí během přesilovky drželi v šachu, avšak Fleuryho neprostřelili. Jejich největší šancí tak zůstává pokus Jaromíra Jágra, který v souboji s Fleurym prohrál hru "na čekanou".

Třetí dějství přineslo taktickou bitvu Penguins s trpělivými Rangers. Vážné šance tentokráte nebyly k vidění ani při přesilovkách, které se dohromady hrály čtyři. Ta nejdůležitější přišla 2:22 před koncem, kdy šel na trestnou obránce Hal Gill za krosčeking. Rangers sice v průběhu přesilovky zkusili hru bez brankáře, avšak neúspěšně. Sedmnáct sekund před koncem se z vlastního pásma trefil Adam Hall a pečetil tak výhru 2:0.

Pittsburgh Penguins ? New York Rangers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Jordan Staal, as. Malkin, Whitney, 60. Hall, as. Gill. Střely na bránu: 32:26. Diváci: 17 132.

27. 04. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti