Trápící se Penguins

Devět zápasů, devět porážek. Ve skutečném světě to znamená statistiku 0-9. Ve světě hokejové NHL to znamená 0-4-5, z čehož vzniká představa, že pětkrát remizovali a to není pravda. Všech devět utkání prohráli.

V pořadí devátá prohra přibyla včera, když Penguins prohráli na domácím ledě s Floridou Panthers 4:3 v prodloužení. Rozhodující branka padla 53 sekund od začátku prodloužení, když se trefil Stephen Weiss. Panthers hráli přesilovku díky vyloučení Maria Lemieuxe, který s rozhodčím dlouho o vyloučení diskutoval. Jakmile zápas skončil, Lemieux chtěl opět diskutovat s hlavním arbitrem, ale čároví ho zastavili.

Na co chci poukázat je to, že frustrace se přenesla i na kapitána týmu, který i přes jednadvacetiminutový pobyt na ledě nezaznamenal ani bod. Ani on neočekával takový začátek. Devět zápasu a ani jediná výhra. Taková je teď skutečná noční můra Penguins.

Zápas sledovalo 14636 diváků. Podobnou návštěvu v Mellon Aréně už pravděpodobně dlouho neuvidíme. Na dnešní zápas se očekává, že bude kolem 2000 volných míst. Situace na postu trenéra se překvapivě nemění. Jak Mario Lemieux, který je většinovým vlastníkem klubu, tak generální manažer Pens Graig Patrick jsou zajedno. Trenér se měnit nebude a má plnou podporu organizace. Co tedy dokáže změnit jejich rozhodnutí? Prázdná hala?

Zároveň se však ukazuje, že Olczyk má i podporu hráčů.

? Jsme profesionálové a víme jak máme hrát abychom vyhrávali,? řekl útočník Mark Recchi. ? V tom je právě ten problém. Nehrajeme jak máme. V tomto směru si myslím, že kritika Olczyka je neoprávněná. Hráči by měli vzít odpovědnost především na sebe. Je jednoduché ze všeho obviňovat jeho.?

I po úterní prohře jsou zde však věci, které se opakují. Penguins se trápí v koncovce. I přes to, že proti Panthers měli dvouminutovou přesilovku 5 na 3, nedokázali vstřelit gól. A to mají v týmu několik vyhlášených střelců. Dalším problémem je, že často hrají příliš pasivně. Soupeř je rychlejší a efektivněji využívá herní situace. ?Už jsme o tom před zápasem hovořili,? řekl Recchi. ?Musíme být všude dříve než soupeř.? Zápas proti Floridě byl příkladem toho, že se tak neděje. A další negativa následují.

Jak mohl tým, který má tolik ofenzivních es být přestřílen 42:26? Přičemž ještě hůře vypadala situace po druhé třetině, když Panthers vedli na střely 30:15. Ani Jocelyn Thibault nechytá dobře. Narozdíl od floridského Luonga, který určitě byl hvězdou zápasu, pustil několik laciných gólů. Z prvních 7 střel jich pustil za svá záda 5. Na závěr několik bodů, které se mi zdají být nejzásadnější, co se týče špatných výkonů týmu.

- Penguins chybí nasazení

- Nedaří se přechod do útočného pásma

- Příliš kombinují, často křečovitě

- Málo vyhrávají vhazování

- Obrana nehraje dynamicky

- V týmu je příliš mnoho hráčů kteří drží hokejku na levou stranu

- Vysoký věkový průměr týmu

27. 10. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti