Ryan Malone: napravený útočník

Víte, že produktivní křídla Penguins zoufale potřebují? Možná je právě jedno z nich na obzoru a Pittsburgh ani nemusí kohokoli vyměňovat. Měří 190 centimetrů, váží 86 kilo, z pod helmy mu koukají rezavé vlasy na styl Boba Dylana a má tolik tetování jako hvězda NBA Dennis Rodman. O koho jde?

Ryan Malone se před nedávnem vrátil po zranění zápěstí zpátky na led a hned se mu začalo dařit. Důvodem je nová spolupráce se Sidney Crosbym a jeho vůle neustále makat naplno. Nikdo nikdy nepochyboval o jeho talentu, ale jeho zápal pro hokej byl tak trochu problém. Toho si byl letos v lednu vědom i tehdy nový trenér Penguins Michel Therrien, který ho nechal v rozmezí pěti zápasu sedět čtyřikrát na tribuně. Therrien vždy vyžaduje maximální nasazení a tohle bylo jasné varování. Nijak skvělý nebyl ani začátek letošní sezóny, navíc přišla pauza, která přišla v nejméně vhodnou dobu. Zlomené zápěstí z bitky s Rostislavem Kleslou ho přinutilo vynechat více než měsíc. Malone čtyřicetidenní pauzy využil maximálně jak to šlo. Častokrát studoval elitní hráče ligy, včetně Sidney Crosbyho, a našel klíč k jejich úspěchu: neustálou snahu být lepší a lepší.

Takže když konečně dostal povolení k návratu, tak vlétl na led jako hráč čtvrtého útoku. Zcela hýřil energií, ke které mu pomohl tvrdý trénink v čase vynucené pauzy. Společně s trenérem Stephanem Dubem trénoval dvakrát denně. ?Abych řekl pravdu, nikdy jsem ho neviděl makat tak naplno,?řekl Dube. Po porážce v minulém týdnu 3:2 s Rangers se generální manažer Ray Shero přiblížil k Malonemu a řekl mu: ?Kdo byl ten hráč Penguins s číslem dvanáct?? Toto léto Shero Malona vyzval, aby již konečně pozvedl svou hru a začal makat naplno. Před slyšením u arbitráže s ním více než hodinu hovořil a pak s ním podepsal dvouletý kontrakt na 2,75 mil. dolarů. ?Je to takový bezstarostný kluk, ale o to, co dělá na lehkou váhu brát nesmí,?řekl Shero. ?Řekl jsem mu, že může být dobrým hráčem ve špatném týmu anebo dobrým hráčem v dobrém týmu. A to je rozdíl.?

Sherovi se Malone nelíbil ani v přípravném kempu, ani na začátku sezóny. Zato je nyní překvapen, i když je jakkoli předčasné hodnotit výkony v rozpětí pěti utkání. ?Když bude hrát tak jako dosud, tak to bude mít dopad i na celé mužstvo,?řekl Shero. Stačí, že bude bruslit se Sidney Crosbym, se kterým mu to skutečně jde. Vítězství 8:4 nad Philadelphií Flyers je toho nejžárnějším důkazem ? čtyři body a osobní rekord v kariéře. ?Je to rozený střelec,?řekl Crosby. I přes nedávné úspěchy budou Malona neustále pronásledovat spekulace o odchodu. ?Nijak to neovlivním,?řekl Malone, který se narodil v Upper St.Clair, což je nedaleko Pittsburghu a jeho otec byl donedávna hlavním skautem Penguins. ?Myslím si, že zatím jsem patřím. Když chtějí produktivní křídlo, tak bych to snad mohl být já. Udělám o cokoli mě požádají.? Makat naplno ? to se od něj vyžaduje. V poslední době to skutečně plní.

15. 12. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti