Preview série Ottawa - Pittsburgh: Pět faktů série

Hráč, který může rozhodnout, ale nikdo by to od něj nečekal. Pět důležitých faktů. Dvě citace. Křišťálová koule.

ČERNÍ KONĚ TÝMŮ

Jordan Staal : Na začátku sezóny nebylo jasné, zda Staal v hlavním týmu zůstane či nikoli. Pens se nakonec rozhodli pro první variantu a určitě toho nelitují. Navzdory tomu, že Staal nehrál příliš často, přesto dokázal nasbírat 29 branek a 42 bodů. Osmnáctiletý nováček je zejména nebezpečný na oslabeních, ve kterých dokázal nastřílet sedm gólů.

Ray Emery : V play-off můžete být pouze tak dobří, jak je dobrý váš brankář. Sens mají tuto pozici dobře zajištěnu, což Emery dokázal v minulém play-off, kdy musel nahradit zraněného Dominika Haška. Jeho kolega Martin Gerber má zase zkušenosti, které nasbíral s Carolinou Hurricanes.

PĚT FAKTŮ SÉRIE

1. Nová zkušenost ? Penguins a Senators se v play-off nikdy nesetkali, přesto jsou mírnými favority Pens, jenž v základní části dokázali svého soupeře několikrát těsně porazit. Ve čtvrtek Ottawu kupříkladu překvapili gólem, vstřeleným deset sekund před koncem.

2. Obrovské zlepšení ? Penguins se zlepšili o 47 bodů, což je čtvrtý nejlepší výkon v historii NHL. 105 bodů je zároveň druhý největší bodový součet v historii klubu. Ten vůbec nejlepší je ze sezóny 1992-93, kdy ?Tučňáci? zakončili ročník se sedmnácti vítězstvími v řadě.

3. Střelecká síla ? Ottawa má 12 hráčů, jenž v základní části nastříleli 10 a více branek.

4. Rychleji než Mario ? Crosby vyhrál kanadské bodování a dostal Pens do play-off, což se mu podařilo rychleji než legendě Mario Lemieux. Lemieux vyhrál Art Ross Trophy až ve své čtvrté sezóně a Penguins se pod jeho vedení dostali do play-off až v páté.

5. Síla mládí ? Penguins využívají mladých hráčů více než kterýkoli jiný tým NHL. Tři nejlepší střelci (Crosby, Malkin, Staal) nedosáhli věku 21 let. V takovém složení tým NHL v play-off ještě nenastoupil.

CITACE

?Na tohle jsme dřeli celý rok. Nyní je čas něco dokázat. Minulý rok mě mrzelo, že jsem se na play-off pouze díval. Jsem rád, že si ho letos zahraji.? Sidney Crosby.

?Myslím si, že obě mužstva hrála více naplno než obvykle. Nemám tenhle tým příliš v lásce.? Ray Emery po prohraném zápase s Penguins.

KŘIŠŤÁLOVÁ KOULE aneb jak to asi dopadne

Penguins vyhrají pokud: Budou pokračovat ve skvělých výkonech jako doposud. To znamená, že mladé hvězdy jako Crosby či Fleury musí ustát tlak a hrát jako v základní části. Veteráni jako Mark Recchi, vítěz Stanley Cupu z let 1991, 1992 a 2006, a Gary Roberts, vítěz Stanley Cupu z roku 1989, musí ukázat vůdčího ducha a mladý tým je musí poslouchat. Senators to nebudou mít jednoduché, protože čelí podobně zaměřenému týmu. Penguins nemají co ztratit. Jsou mladí a budoucnost je teprve čeká.

Senators vyhrají pokud: Využijí zkušenosti. Penguins jsou velkou neznámou, protože nikdo neví, jak se vyrovnají s neznámým tlakem. To Senators mají zkušeností mnohem více a to by mělo být rozhodující. Mužstvo dokáže podávat vyrovnané výkony a ví jak zkrotit nebezpečné ?Tučňáky? Navíc mají lepší obranu.

11. 04. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti