Penguins trestali na přesilovkách

Penguins měli sice pomalejší vstup do dnešního odpoledního utkání, avšak soupeř toho nedokázal využít. Výsledek první třetiny nakonec rozhodl, že Penguins si i ve druhém zápase víkendu odnášejí dva body.

Oba dnešní soupeři mají v posledních dnech napilno, neboť hráli již včera. Bruins na nájezdy nakonec prohráli s Rangers, Penguins šťastným gólem porazili Thrashers. Únava ze včerejšího utkání se však zpočátku projevila zejména u Penguins. "Tučňáci" byli v prvních devíti minutách třikrát vyloučeni a nebýt brankáře Fleuryho, tak mohli několikrát inkasovat. Colby Armstrong v čase 11:02 vjel do brankáře Thomase a pokud by Zdeno Chára nepřehnal obranu svého spoluhráče, tak by byli Penguins vyloučeni počtvrté. Že ani Boston dnes nebude hrát čistě potvrdil o 22 sekund Marc Mowers. Penguins jsou však na přesilovkách mimořádně nebezpeční a dnes se ujal hned první pokus. Evgeni Malkin prostřelil Thomase a zařídil vedení 1:0.

"Medvědi" se však nechali i nadále vylučovat, přičemž "Tučňáci" zůstali i nadále úspěšní. Vyloučení Petra Tenkráta trochu se štěstím zužitkoval Sidney Crosby, který byl u puku dříve než bránící Chára. Třiatřicátý Crosbyho gól musel potvrdit až videorozhodčí. A dotřetice ani vyloučení Albertse nezůstalo bez odezvy. Gary Roberts, který asistoval u prvních dvou branek, vstřelil třetí gól domácích, přičemž na brance se asistencí podílel i Sidney Crosby, který v posledních zápasech potřebuje nutně bodovat.

Ve druhém dějství pokračovala mírná převaha Penguins. Nemohoucnost Bruins na přesilovce potrestal gólem v oslabení Ryan Malone a Penguins již vedli o čtyři branky. Malonova branka padla z první střely Penguins ve druhé třetině a zároveň šlo o první střelu, která šla na střídajícího brankáře Joey MacDonalda. Záložní brankář Bostonu se však z počátečního neúspěchu oklepal a během druhého dějství držel svůj tým od rodící se pohromy. Zhruba v polovině zápasu fantastickým zákrokem lapačkou zastavil Sidney Crosbyho a posléze se blýsk zákrokem na nováčka Malkina, kterému křižně nahrál ve formě hrající Gary Roberts. Ke konci třetiny mu také přálo trochu štěstí, neboť Mark Recchi nebyl schopen trefit prázdnou bránu. A protože Penguins nadále držel brankář Marc-Andre Fleury, který nedovolil Bruins zužitkovat ani jednu přesilovku, zůstal stav na konci druhé třetiny jasnou záležitostí domácích.

Třetí třetina již zcela patřila domácím Penguins. Debakl dokončil Sidney Crosby, jenž vstřelil druhou branku v zápase a zápas zakončil se třemi kanadskými body. Druhý zápis do tabulky střelců však byl pro největší hvězdu Pens snadnou záležitostí. Bruins nechali osamoceného Erica Christensena, který nejprve vyzval brankář MacDonalda na osobní souboj a posléze nahrál zcela volnému Crosbymu, který již neměl problém zakončit. Bruins po této trefě zcela odpadli a ze zápasu se stala exhibice domácích. Žádná z následujících šancí se však neujala. Ke konci zápasu si ještě pořádně zaútočila čtvrtá řada Ruutu - Talbot - Laraque, která však pro svůj tým získala pouze čtyřicetisekundovou přesilovku. Závěrečná siréna tedy patřila především brankáři Marc-Andre Fleurymu, jenž si připsal pátý shutout sezóny. Pochvalu si však zaslouží i brankář Joey MacDonald, kterého si Bruins před uzávěrkou přestupů vybrali z waivers Red Wings. Nebýt jeho zásluhou, tak by skóre zápasu vypadalo daleko jednoznačněji.

25. 03. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti