Penguins podlehli 5:6 Philadelphii

Ve včerejším utkání se Penguins utkali na domácí půdě s Philadelphií a po bláznivém vývoji utkání ji podlehli po chybičce Tomáše Vokouna 6:5. Pens rychle vedli 2:0, poté ve třetí třetině prohrávali 3:5, srovnali na 5:5 a minutu a půl sekund před koncem dostali gól na 5:6.

Tučňáci vlétli do utkání jako kometa a během jeho prvních osmi minut vstřelili dva góly, připsali si dvanáct střel oproti pouhým dvěma soupeřovým a donutili philadelphského trenéra Petera Lavioletteho vzít si oddechový čas. Ve druhé polovině první třetiny se pak ale vše otočilo a dva obdržené góly s oddechovým časem si na své konto připsal Pittsburgh.

Pevní gól utkání vstřelil v čase 05:07 od modré čáry Matt Niskanen, ke kterému se dostal odražený puk po střele Kristophera Letanga. Ten si na své konto tak připsal už dvanáctý bod sezóny a atakuje čelo kanadského bodování obránců. Niskanen zaznamenal druhý gól v sezóně.

Krátce po obdrženém gólu přišla chvíle philadelphského Harryho Zolnierczyka. Ten za brankou Penguins narazil nešetrně na mantinel Roberta Bortuzza, sám se při tom krvavě zranil a ještě obdržel dvouminutový trest, během kterého jeho tým inkasoval. Evgeni Malkin totiž za záda Bryzgalova dorazil puk, který od modré čáry vyslal Paul Martin a který se odrazil od mantinelu za brankou. Malkin mohl vstřelit gól už o něco dříve, velkou šanci mu ale lapačkou na brankové čáře Bryzgalov zlikvidoval. O tom, že se nejednalo o gól, rozhodoval videorozhodčí.

Po tomto góle se obraz hry zcela změnil a vedlo to i k vyrovnání skóre. Za Flyers se nejprve trefil po obrovské skrumáži před brankou Nicklas Grossman a na 2:2 vyrovnával ve třinácté minutě Wayne Simmonds. Ten si najel z pravé strany a kličkou do forehandu překonal Vokouna. Simmonds si asi minutu po vstřeleném gólu vyzkoušel i roli zápasníka, když se v bitce utkal s Tannerem Glassem.

Druhá třetina už byla mnohem klidnější než ta první, žádný z týmů si dlouho nevytvořil vytouženou šanci až na situaci, kdy deset sekund před jejím koncem skóroval Jakub Voráček. Ten se v přesilové hře dostal k odraženému puku a poslal ho do odkryté brány.

Ve třetí třetině pak začaly góly opět padat. Philadelphia se nejprve dostala zásluhou druhého gólu Jakuba Voráčka do dvougólového vedení, Penguins ale Tylerem Kennedym, který se dobře zorientoval před Bryzgalovem, snížili v čase 45:29 na 3:4.

Tento stav však opět nevydržel příliš dlouho, už po asi dvou minutách totiž hosté získali zpět dvoubrankové vedení. Pomohlo jim k tomu i štěstí, puk si totiž do vlastní branky srazil Matt Niskanen.

Pens se ale opět nevzdali a v nabídnuté dvojnásobné přesilovce snížili po střele z první Jamese Neala na 4:5. Puk dostali do sítě i o něco později, protože ho však Chris Kunitz dostal do branky kopnutím, nebyl uznán.

Vyrovnání se hráči s tučňákem na prsou přece jen dočkali, dvě minuty před koncem základní hrací doby se totiž prosadil Brandon Sutter. Ten si zpoza branky vyjel před Bryzgalova a puk pod ním propasíroval.

Do prodloužení se ale zápas přece jen nedostal, o půl minuty později totiž dostal puk za Vokounovy záda Jakub Voráček, završil tak hattrick a rozhodl o vítězství 6:5 pro Philadelphii.

21. 02. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Kristopher Letang 1987 (Kanada, 37 let)

Brett Sterling 1984 (USA, 40 let)
Mario Larocque 1978 (Kanada, 46 let)
Peter Skudra 1973 (Lotyšsko, 51 let)
Philippe Dupuis 1985 (Kanada, 39 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti