Opět nájezdy, opět vítězně

Alexei Kovalev i James Neal vstřelili po přestupu do Pittsburghu ve čtrnácti, respektive patnácti základních hracích časech zápasů každý pouze jeden gól. Při samostatných nájezdech jsou však oba těžko k zastavení. Ve večerním utkání proti Floridě se v nájezdech opět trefili a rozhodli tak o čtvrtém vítězství Pittsburghu na nájezdy v řadě. Tentokrát v poměru 2:1.

"Je to trochu divný způsob, jakým naše zápasy poslední dobou končí. Rádi bychom samozřejmě rozhodovali i dříve než v nájezdech. To se nám ale nedaří a tak vítězíme aspoň takto," vyjádřil se James Neal.

Utkání se výsledkem velmi podobalo dvěma předchozím. Lišilo se ale v tom, že jak proti Philadelphii, tak proti New Jersey měl více ze hry i více šancí Pittsburgh, tentokrát byl však soupeřem přehrán a moc šancí na skórování si nevytvořil.

Florida Penguins přestřílela celkovým poměrěm střel 38:28 a tak musel vytasit své nejlepší zákroky brankář Marc-Andre Fleury, který byl před záčátkem zápasu zvolen nejužitečnějším hráčem Penguins v sezóně. Překonala ho pouze střela z šestnácté minuty z hole Alexandera Sulzera, kterou tečoval Ryan Carter. Fleury dostal gól po 150 minutách a 14 sekundách a vytvořil tak nový rekord brankářů Penguins, překonal Jocelyna Thibaulta, který měl čas 136:13.

Jako protějšek Fleuryho nastoupil v brance Panthers Tomáš Vokoun, který ale kvůli křečím v zádech přenechal prodloužení a nájezdy kolegovi Scottu Clemmensenovi. Český brankář se zranil v průběhu třetí třetiny, neodstoupil však ihned, aby dal Clemmensenovi trochu času na zahřátí se a protažení.

"Nechtěl jsem dostat Clemmyho do situace, kdy nezahřátý nastoupí na konec vyrovnaného zápasu. Dal jsem mu možnost rozcvičit se. Kdyby v tu dobu soupeř skóroval, nebylo by to na něm," vysvětlil své odstoupení až před prodloužením Tomáš Vokoun.

Na gól Ryana Cartera odpověděl po asi dvou minutách Ben Lovejoy, který si dobře najel napravo od Vokouna a po přihrávce Alexeie Kovaleva zkušeně zápěstím skóroval.

I když se po zranění Crosbyho snížil průměr vstřelených branek týmu z 3.2 na 2.2, Tučňáci v sobě mají jakýsi druh odolnosti, který by jim mohl velmi pomoci v play off. V zápasech, které rozhodoval jediný gól, vyhráli bez Crosbyho třináct z devatenácti. V posledních čtrnácti pak zvítězili celkem devětkrát.

"Když pominu brankáře Fleuryho, tak poslední dobou rozhoduje zápasy pokaždé někdo jiný. Různí hráči přispívají různými způsoby, ať už je to poctivým bráněním nebo střílením gólů. Vždy najedeme způsob, jak vyhrát," nechal se slyšet obránce Brooks Orpik, který se vrátil po třináctizápasové pauze způsobené zlomeným prstem.

Orpik byl před zápasem oceněn cenou pro nejlepšího obránce týmu a také cenou Players? Player Award, kterou mu samotní hráči udělili za jeho vůdcovství na ledě i mimo něj.

Čtvrtým vyhraným zápasem v nájezdech po sobě Penguins ustanovili nový rekord NHL.

28. 03. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti