Očekávaný duel Jágra s Lemieuxem

Dnes je na programu již v pořadí třetí duel těchto dlouholetých spoluhráčů a legend NHL. Zatímco Jágr stále září, Mario Lemieux zatím marně hledá ztracenou formu, přičemž se stále neví, zda nastoupí.

Jak Mario Lemieux, tak i Jocelyn Thibault odcestují k čtvrtečnímu zápasu do New Yorku, kde se střetnou s místními Rangers. Utkání začíná klasicky v 19:30 místního času a bude to již třetí ostře sledovaný duel Jágra s Lemieuxem.

Start kapitána Penguins však stále není jistý, neboť se Mario stále potýká se zdravotními potížemi. Navíc se včera ani nezúčastnil tréninku týmu v hale Sports Center, která se nachází na ostrovu Neville, jenž je součástí New Yorku. Přesto trenér Eddie Olczyk věří, že Lemieux se vyléčí ze střevní chřipky a ve čtvrtek nastoupí. ?Ve středu ráno byl Mario u doktora. Řekl, že se cítí dobře a jenom se chtěl ujistit, zda to nebyl jenom jeho pocit,? řekl Olczyk. ?Odcestuje s námi k zápasu a určitě nastoupí. Na tréninku prostě jenom nechtěl být.?

Mezitím Thibault, kterého si nikdo nevybral z waivers, zůstává s Penguins jako třetí gólman po Marc-Andre Fleurym a Sebastienu Caronovi. Důvod proč se ho Pens chtěli zbavit je jasný. Kdyby se jeho plat 1,5 miliónu dolarů odstranil z rozpočtu, zbyly by peníze na třímiliónový bonus Marc-Andre Fleuryho. Bohužel i ostatní týmy si patrně uvědomili, že 1,5 miliónu je hodně za gólmana, který podává tak mizerné výkony a rozhodli se ho nevzít. Černý Petr tak zůstává Penguins, jenž tím situaci vůbec nevyřešili. ?Prozatím s námi zůstává,? řekl diplomaticky Olczyk. ? Myslím si, že Jocelyn si je vědom v jaké je situaci. Věříme, že ho to povzbudí, jako tomu bylo v případě Lasse Pirjety. Ten poté, co si ho rovněž nikdo nevybral z waivers, podal skvělý výkon podpořený vstřelenou brankou.? ?Jocelyn už toho hodně nahrál a určitě není zas tak špatným gólmanem,? pokračuje Olczyk. ?Uvažujeme o tom, že ho pošleme na farmu do Wilkes-Barre, kde by odehrál hodně zápasů, což by mu pomohlo k zlepšení výkonů. Nicméně teď s námi putuje do New Yorku.?

Přesto Fleury, který byl v pondělí povolán z farmy ve Wilkes-Barre a odehrál úterní nepovedené utkání proti Buffalu, se postaví dnes v noci podruhé do branky. Sebastien Caron bude náhradníkem. ?Marc-Andre Fleury nastoupí jako jednička,? potvrzuje Olczyk. ?Nicméně situaci druhého gólmana nemáme vyřešenu.?

Penguins ( statistika 7-12-6) už jednou letos Rangers (16-7-3) porazili na domácím hřišti. Sedmého listopadu je porazili 3:2. O několik dní později však s tímto týmem prohráli rozdílem třídy, když i díky Jágrovi, který zaznamenal hattrick, prohráli 6:1. ?Musíme opravdu makat celý zápas naplno a střílet branky v klíčových okamžicích,? řekl Olczyk. ?Zároveň potřebujeme i perfektní výkon od gólmana.?

01. 12. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti