Novinky v kauze LeClair

Pokaždé chodí ze šatny mezi prvními hráči. Na ledě v Mellon Areně se snaží dělat vše naplno. Hodně spoluhráčům jde příkladem. Když ho sledujete vidíte, že je velmi humorný a skoro pokaždé se směje. Jinými slovy John LeClair při včerejším tréninku nedával najevo, že by se nacházel v tíživé hokejové situaci.

LeClair účastník pěti All-Star game. Jeden z nejlepších amerických hráčů hrajících v NHL byl přeřazen do čtvrtého útoku. V úterý byl pouze zdravým náhradníkem, když Penguins vyhráli 3:2 nad New Yorkem Islanders. Z posledních šesti zápasů byl na tribuně již podruhé. LeClair i generální manažer Ray Shero hledají řešení tohoto problému. Možným řešením by mohla být výměna, jenže Shero nedostal vhodnou nabídku. Žádný tým zatím nechce LeClairovu gáži v hodnotě 1.5 milionu dolarů. ?Nemám o tom žádné informace. Ani nevím jestli se něco chystá. Je to jedna z těch věcí u kterých nikdy nevíte,? řekl LeClair, který se o své situaci nechce moc bavit s novináři dokonce ani se spoluhráči.

?Moc toho neřekl. Chová se jako profesionál,? řekl Mark Recchi, který je LeClairův dobrý přítel a navíc se znají již z působení ve Philadelphii Flyers. ?Přeji mu, aby to pro něj dopadlo dobře. Ať už bude hrát tady nebo kdekoliv jinde.? LeClair potvrdil, že měl jednání s generálním manažerem Penguins. Shero již v úterý večer řekl, že plánuje pohovor s veteránem mezi ?Tučňáky.? ?Byl to dobrý rozhovor,? řekl LeClair. ?Mluvili jsme o té situaci.? Shero a LeClairův agent Lewis Gross, odmítli rozhovory s novináři a trenér Michel Therrien nebyl redaktorům k zastižení. Shero v úterý dále uvedl, že si LeClaira nesmírně váží a respektuje ho. A najde pro něj to nejlepší možné řešení. Není jisté jestli se LeClair objeví v zítřejším zápase proti New Jersey nebo v sobotu opět proti New Yorku Islanders.

Sedmatřicetiletý LeClair skončil v minulé svojí první sezóně v Pittsburghu na třetím místě týmové produktivity. Dokázal vsítit 22 gólů a celkově zaznamenat 51 bodů. Dalšími úspěchy v této sezóně bylo vstřelení 400. branky v NHL, dosažení stejného milníku v počtu nahrávek a zaznamenání 800. bodu v kariéře. První sezónu u Penguins začínal jako alternativní kapitán, ale o tuto funkci přišel s nástupem nového kouče Therriena, který předal ?áčko? Sidney Crosbymu. (Therrien před touto sezónou vrátil alternativu opět LeClairovi.) Dále mu v březnu odešel nejlepší přítel Mark Recchi do Caroliny, kde později vyhrál Stanley Cup. Ale v létě znovu podepsal smlouvu s Pens. V této sezóně zatím LeClair vstřelil dvě branky a připsal si pět nahrávek ve 21 utkáních. Se sedmi body zaujímá 11. pozici v kanadském bodování týmu Pittsburghu. Průměrně na ledě stráví 11 minut a 51 sekund - nejméně ze všech hráčů celého týmu Penguins, kteří odehráli nejméně 20 zápasů.

?Doufám, že se brzy něco změní, protože toto není pro mě moc dobrá situace,? řekl LeClair. ?Uděláme maximum, aby se to co nejdříve vyřešilo.? ?Je to frustrující samozřejmě, ale v této branži musíte počítat se vším.? ?To co dělá pro tým stojí za povšimnutí,? řekl Recchi, který spolu s LeClairem ?vychovávají? mladý tým Pittsburghu. ?Od doby kdy přišel, pracoval pokaždé naplno. Udělal by pro organizaci a tým cokoli,? řekl obdivuhodně Recchi. ?Jasně že ho nebaví sedět na tribuně, ale pokaždé, když přijde tak se okolo něj vždy někdo směje. Tomu byste nevěřili.? ?Patří mezi ty hokejisty, kteří jsou soutěživí a všechno dělají naplno. Nikdy nic nevypustí. Je jedno jestli je tady nebo tam, nakonec stejně každému pomůže. Má to prostě v sobě,? dodává Recchi.

30. 11. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alain Chevrier 1961 (Kanada, 63 let)
Gregg Sheppard 1949 (Kanada, 75 let)
Jock Callander 1961 (Kanada, 63 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti