Nepropadejte panice, uklidňuje Crosby

V devíti zápasech posbíral dvanáct kanadských bodů, což je na nováčka slušný počin. Vcelku brzy se dočkal úvodního gólu v National Hockey League, zápas s Bostonem z 8. října byl zároveň jeho prvním vícebodovým utkáním.

Se zkušenostmi z juniorských soutěží se neztratí ani mezi dospělými. Přesto Sidney Crosby stále na něco čeká ? na premiérovou výhru v nejslavnější hokejové soutěži světa. Osmnáctiletý mladík před měsícem radostně zvěstoval světu, jak je šťastný, že se dostal do obrozujícího se Pittsburghu. Jedničky draftu většinou končí v mužstvech ze spodních pater tabulky, říkal, zatímco on má tu čest bojovat bok po boku s Mariem Lemieuxem, Markem Recchim, Johnem LeClairem či Žigmundem Pálffym.

Uběhl nějaký čas, Penguins devětkrát prohráli (pravda, v pěti případech až v prodloužení), ale Crosby neztratil nic ze svého optimismu. Nadále si myslí, že Pittsburgh má dobrý tým, jen mu chybí trocha štěstíčka. ?Trochu to frustruje, ale takový je hokej ? sem tam se dostanete do skluzu. Tenhle je dost dlouhý, ale sezóna je taky ještě dlouhá. Až překonáme tuhle překážku, všechno bude v pořádku,? věří Crosby.

Do play off je sice ještě daleko a boje o postupovou osmičku jsou v začátcích, Pens ale určitě netěší pohled na unikající konkurenty z Atlantické divize. A rozpis na následující dny naznačuje, že zabrat by to chtělo už tento týden, kdy Lemieuxovi hoši přivítají doma mužstva z Jihovýchodní divize. Z pětizápasového výletu na kluziště soupeřů na přelomu října a listopadu je bodový import méně pravděpodobný. Bohužel, první krok proti Floridě nevyšel, opět zůstal jenom bod za prohru v nastaveném čase. ?Jsme trochu pod tlakem a když se přes to dostaneme, bude lépe,? opakuje Crosby. ?Není to ideální situace, ale teď jsme zjistili, že se nevítězí lehko, a připravujeme se pečlivě na každý zápas. Musíme se zakousnout a hrát odhodlaně.?

Jednička letošního draftu rozhodně nemusí být zklamaná z individuálních výkonů, vždyť vede kanadské bodování Pens. Dostává se do spousty šancí a i když je často zahazuje, patří jednoznačně k nejlepším hráčům na ledě. Jenže zatímco on, Lemieux, Pálffy či Recchi body sbírají, ostatní zaostávají. Gončar, který podepsal smlouvu na 25 miliónů dolarů, má na svém kontě jedinou branku. LeClair je na tom obdobně a navíc má v hodnocení pobytu na ledě hrozivých šest záporných bodů. A o obráncích darmo hovořit ? chyba za chybou, faul za faulem. V sobotu proti Bostonu museli Tučňáci hrát téměř šest minut jen ve třech.

?Je to těžké, ale cítíme, že se blížíme ke zlomu. Jen musíme být na ledě chytřejší a méně faulovat. Všichni si musí plnit své úkoly,? snaží se nasměrovat spoluhráče na správnou cestu Mario Lemieux. ?Je potřeba zůstat nad věcí. Mám spoustu šancí a zatím je všechny neproměňuji, ale je důležité, že si je dokážu vypracovat. Občas trefím tyčku, chce to jen věřit ve své schopnosti. Čeká nás příkrý sráz, ale až se rozjedeme, budeme velcí,? pumpuje do ostatních sebevědomí nejmladší člen kádru Penguins.

27. 10. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15285 hlasů, 23% (15285)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66427
Tento den v minulosti