Jak stahovat zápasy Penguins

Denně dostáváme dotazy, které se týkají stahování zápasů Penguins nebo alespoň sestřihů. Pokusíme se na několika řádcích osvětlit metodu a některé pojmy a v případě dalších dotazů vás budeme na tento článek odkazovat.

Následující text si nečiní nárok být nějakým způsobem vědecký, spíše má napomoci k jednoduchému stahování vybraných utkání.

Jak získat sestřihy (highlights), které jsou ve streamové podobě každý den na NHL.com?

Základní věcí pro stažení vybraného sestřihu (highlights) je stažený, nainstalovaný a spuštěný program Net Transport. Jakmile ho máte přejděte na NHL.com do sekce videa a vyberte vybraný sestřih ve vámi zvolené rychlosti (podotýkám že 700kb/s je samozřejmě ve větší kvalitě). I když nemáte tak rychlý internet, přesto se dá sestřih kompletně stáhnout. Po kliknutí na rychlost se otevře tabulka, kde musíte příslušný sestřih nechat naběhnout. Jakmile to máte klikněte na obrazovečku WMP pravým tlačítkem myši a vyberte vlastnosti a zkopírujte (výběr zkratkou Ctrl + C celé (!) umístění (musí začínat http:// a končit .asx). Poté zkopírované umístění vložte do adresy v Net Trasporteru (měla by se tam již objevit automaticky). Postup v Net Transportu je následující: klikněte na Nové a zde vybranou adresu vložte do URL. Sestřih se vám stáhne do dvou souborů, z nichž jeden má pouze několik kilobajtů a můžete ho volně smazat.

Stahování zápasů

Co to je P2P síť?

P2P (peer to peer) je síť, která umožňuje přenos jak od zdroje (seed), tak i od právě stahujícího uživatele (peer). Dva uživatele mezi sebou spojuje trackerem, který je životně nutný ke stahování. Tracker může být v některých případech nefunkční (např. u dlouhodobě nabízených souborů) či funguje pouze za podmínky, že se registrujete.

Co je to torrent?

Torrent je malý soubor, jehož maximální velikost je 100kb. Torrent je rovněž pro uživatele nezbytný, neboť poskytuje informace o velikosti stahovaného souboru či informace o trackeru.

Co je to torrent klient?

Torrent klient je program, jenž umožňuje přenos dat. Pro stahování je nezbytně nutné, aby byl nainstalován v počítači. Existuje samozřejmě několik druhů, ale my vám doporučujeme uTorrent a Azureus, přičemž prvně jmenovaný zabírá méně operační paměti (RAM).

Jak tedy stáhnu zápas?

Nezbytné jsou tedy tři základní věci:

1. Je třeba mít nainstalovaný torrent klient

2. Je třeba mít stažený torrent (v případě zápasů Penguins vždy na něj dáváme odkazy)

3. Je třeba mít dostatečné místo na disku ( pokud má zápas 700MB musíte mít volných nejméně 701 MB)

Pokud toto všechno máte je stahování již velice jednoduchou záležitostí. V torrent klientu (uTorrent, Azureus) vyberete možnost ?otevřít torrent? (většina klientů jsou v češtině) a v následné tabulce vyberete lokaci vámi staženého torrentu. Pak se vás torrent klient zeptá na umístění ? to vyberete a potvrdíte OK. V této fázi by mělo maximálně do 15 minut dojít ke stahování (závisí na rychlosti vašeho připojení).

Jak rychle se přes torrenty stahuje a můžu proces stahování přerušit?

Přes torrenty se stahuje vaší max. rychlostí downloadu, nicméně v mnoha případech to jde o mnoho pomaleji. Důvodem je ten fakt, že většina uživatelů si hlídá upload (proto i vy to tak dělejte). A ano stahování můžete kdykoli přerušit.

Jak vypadá proces stahování?

Stahování vypadá tak, že si torrent nejprve vytvoří tzv. ?rám? (proto má soubor od počátku stejnou velikost jako dostahovaný soubor. Poté se stahují jednotlivé díly (jeden díl má velikost od 256kb až 5MB), které vyplňují vytyčený rám jako mozaika. Když jsou všechny dílky poskládány soubor dostane 100%. Menší poznámka: soubor může být přehratelný, i když není dostahováno 100%. Nedostahovaný soubor umí přehrát např. BSplayer(pokud vám nevyhovuje nová verze rád vám pošlu starou).

Nejde mi dostahovat celý zápas. Co s tím?

Zkontrolujte námi navrhovaný postup a pokud ani to nepomůže pak může jít o následující problém:

1. Chyba v připojení (špatně nastavené porty, tracker vyžaduje registraci)

2. Zápas je dlouho na síti a nemá zdroj (seed). Pouze zdroj má vždy 100% pokud není v síti ani jeden zdroj zápas nedostahujete. Jasně a stručně ? už ho nikdo nesdílí.

3. Zápas je příliš krátce na sítí a prozatím je jeden zdroj, který se třeba na čas odpojí. V tomto případě stačí počkat a neměl by v tom být problém.

Zápasy Penguins

Proč nemají jednotlivé zápasy 700MB, aby se vešly na CDčko?

Čím menší velikost zápasy mají tím jsou pochopitelně méně kvalitní. Proto se dělají na optimální velikost, která se při dnešní kvalitě pohybuje okolo 800MB.

Zápas nejde spustit nebo se seká?

Problém může být v tom, že nemáte dostatečné kodeky. Doporučujeme Combined Community Codec Pack (CCCP). Pokud je zápas ve formátu *.mp4 pravděpodobně bude mít vyšší hardwarové požadavky (říká se že 1400Mhz, 256 RAM minimálně). V tomto případě je částečná záchrana v podobě používání VLC Media playeru. Další vhodný přehrávač je BSplayer.

Co je to capping?

Capping je jednoduše převádění zápasů do nul a jedniček stahováním z TV obrazovky.

Co znamená zkratka HD?

HD znamená High Definition (vysoké rozlišení). Většina zápasů se totiž v poslední době vysílá ve vysokém rozlišení, což v důsledku zlepšuje kvalitu obrazu i kvalitu cappingu.

Kolik zápasů můžu za sezónu získat?

Jak známo sezóna čítá 82 zápasů (x 30 týmů), proto není v lidských silách je všechny pokrýt. Většinou budou k dispozici vítězné zápasy či zápasy, které jsou svým způsobem kvalitní. Není přesně dáno, kolik jich bude, ale dobrat se k číslu 40 není nepravděpodobné.

Další otázky, které tento text neobsáhl, můžete psát pod tento článek, který trvale zařadíme do sekce ?Ptejte se?.

20. 10. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti