Its a hockey night in Pittsburgh!

Konečně je to tady! První vítězství, které se rodilo v bolestech. Mario Lemieux opět spasitel Penguins. Jeho dva branky a tři přihrávky nastartovaly obrat a zajistily mu titul hráč dne.

S Penguins to opět vypadalo bledě. Po prvních desti minutách prohrávali 4:0 a dlouho to vypadalo, že série bude pokračovat. Když se v polovině první třetiny trefil Mario Lemieux, jistě ani on neočekával v nějaký velký zázrak. Penguins byli pod největším možným tlakem, když je nespokojení diváci při každém dotyku s pukem je vypískávali. Ale zázraky se občas dějí a SupeMario zařídil jeden z nich.

" Mario nám ukázal směr," řekl křídelní útočník Ryan Malone. "Byl úžasný." Kapitán Pens na konci druhé třetiny snížil na 2:4 a v Mellon aréně bylo zaděláno na obrat. Ten dokonal elitní pittsburghský obránce Sergej Gončar, když v dalších dovu početních výhodách dokázal vstřelit branku.

Penguins v zápase celkem využili šest přesilovek a vyrovnali tak týmový rekord z 12.prosince 1986, kdy vyhráli nad Torontem 8:3. " Trénovali jsme přesilovky každý den," řekl obránce Sergej Gonchar, autor dvou využitých přesilovek. "Konečně to vyšlo."

Ed Olczyk rovněž proházeli složení řad a na ledě to bylo znát. Lemieux se poprvé postavil do Crosbyho řady a duo dohromady zaznamenalo 7 bodů. Fungovala i spolupráce Ryan Malone a Žiggy Pálffy. Tento večer to vypadalo, že Penguins se konečně vezou na vítězné vlně. John LeClair a Ric Jackman zajistili další tři branky a Penguins vedli již rozdílem třidy a skutečně to vypadalo, že dnes již výhru nepustí. Po celý zbytek zápasu hráli v euforii a každý v Mellon aréně mohl být spokojen. " Takhle musíme hrát jestli chceme vyhrávat zápasy," řekl LeClair. " Dobře jsme bránili, drželi jsme puk a hlavně jsme dopbře napadali."

Víte, když prohrajete devět zápasů a v desátém prohráváte 4:0 jste na dně," řekl Malone."Teď se všichni cítíme mnohem lépe. Jsme volní a můžeme dýchat."

Odbornící připomínají, že úspěch dnešního zápasu je potřeba potvrdit proti lepším týmům. Atlanta prý nemá obranu, která by prověřila úroveň týmu. Boj nekončí a Penguins tak na domácím ledě přivítají Carolinu Hurricanes. Uvidíme jak se jim povede v dalším zápasu.

28. 10. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti