Hrdinou opět Crosby

Pittsburgh jak ho letos známe z té lepąí stránky. Fleury podrľí muľstvo a Crosby v prodlouľení rozhodne. Nutno dodat, ľe nováčku Welchovi se první zápas v NHL povedl a připsal si asistenci.

Sidney Crosby získal puk, Colby Armstrong s ním vyrazil po pravé straně a mezi ním a bránou nebylo nic neľ obránce New Yorku Radek Martínek. Crosby měl určitě několik moľností jak zakončit, ale na rozhodnutí měl skutečně zlomek vteřiny. Do konce prodlouľení zbývalo 90 sekund a nováček ve sluľbách Pens dlouho nevěděl co s pukem. Jak ho dostat za záda brankáře Ricka DiPietra? „Několikrát jsem to během zápasu takhle nahrával, avąak v této fázi zápasu by to byl risk,“ řekl Crosby. „Místo toho jsem vystřelil jak nejlépe jsem dovedl.“ A to se taky stalo. Crosby vyuľil Armstronga jako návnadu a střelou zápěstím překonal DiPietra na bliľąí straně. Penguins tak jeho zásluhou porazili v pátečním utkání New York Islanders 4:3 po prodlouľení.

Trenér Islanders Brad Shaw se vyjádřil v tom smyslu, ľe „Crosby byl asi jediných hráčem, kterého nechtěli pustit do přečíslení dva na jednoho“ a měl určitě pravdu. Crosby v brejku prokázal kus hokejového umění, takľe spoluhráč Colby Armstrong nebyl ani nijak dotčen, ľe mu nenahrál. „Bylo to na konci minutu a půl dlouhého střídání,“ řekl Armstrong. „Měl jsem toho opravdu dost a dát mi to by nebyla zrovna dobrá volba.“

Obránce Noah Welch, druhá volba Penguins v draftu roku 2001, sehrál proti Islanders svůj první zápas v NHL. Za celý zápas nastupoval podle plánu s Josefem Melicharem a na ledě pobyl 13 minut a 45 sekund, kdyľ větąina času byla při rovném počtu hráčů na ledě. Welch, který byl povolán z Wilkes-Barre kvůli suspendaci Erica Cairnse, předvedl několik účinných bodyčeků a zároveň zaznamenal svůj první bod v NHL. Byla to asistence na třetí branku Penguins. „Hrál stabilně jak jsme od něj zvyklí,“ řekl trenér Michel Therrien. „Na to, ľe hrál první zápas to byl solidní výkon.“ Celý zápas vąak nedohrál, protoľe tři minuty před koncem musel opustit střídačku kvůli problémy ze zády, které vyvstaly po jednom ze střetů. A ačkoliv se neukázal ani kdyľ byl vyhláąen třetí hvězdou zápasu, tak jeho zranění se nezdá býti váľné. Ryan Malone otevřel skóre jedním z nejhezčích gólů sezóny. Běľela přesilovka Islanders a Malone se ze závaru před vlastní brankou vlastním úsilím dostal aľ před gólmana DiPietra, kterého navíc překonal v pádu.

„Prostě jsem ąel na bránu,“ lakonicky vysvětloval Malone. „Nakonec se mi to povedlo.“ Gól ocenilo publikum o 15210 lidech, ale za minutu to bylo opět vąechno jinak. Útočník Islanders Trent Hunter se prosmýkl mezi Scuderim a Goncharem a v čase 3:40 překonal Fleuryho. Penguins následně přeľili osmdesátisekundovou přesilovku 5 na 3. Islanders měli vąechny čtyři přesilovky v první třetině zápasu, ale trefili se aľ 47 sekund před první sirénou. Jason Blake střelou nad lapačku Fleuryho dostal „Ostrovany“ do vedení 2:1. Minutu po přestávce se následně trefil Sean Bergenheim a zdálo se, ľe New Yrok zcela kontroluje zápas. K návratu do utkání Penguins pomohla první přesilovka, kdy Alexei Yashin seděl na trestné za faul na brankáře. Andy Hilbert zuľitkoval Crosbyho nahrávku a sníľil na rozdíl jediné branky – 3:2. Daląí vyloučení Roberta Nilssona Pittsburgh sice nevyuľil, ale tři sekundy po jeho návratu na led se trefil Sergei Gonchar, který dorazil do brány odraľenou střelu Noah Welche. Třetí třetina patřila pouze Penguins, ale DiPietro svůj tým podrľel. V prodlouľení rozhodl zmiňovaný Crosby, který ukončil nelichotivou statistiku(0-4-1) proti Islanders na domácím ledě.

„Byl to pro nás dobrý zápas,“ řekl Armstrong. „Výhra v prodlouľení vľdycky potěąí.“

25. 03. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti