Brandon Sutter: Chci strýci vzít Stanley Cup

Místo toho, aby se v Kanadě účastnil oslav zisku Stanley Cupu svého strýčka Darryla, trenéra vítězů, naplánoval si Brandon Sutter cestu do Pittsburghu, svého nového působiště. Zde by chtěl bývalý útočník Caroliny dosáhnout podobného úspěchu, jako předvedl jeho strýc s Los Angeles.

Sutter byl nejvýraznější náhradou za červnový odchod Jordana Staala. Sám přiznal, že když se o trejdu dozvěděl, nebyl z něj dvakrát nadšený. Mezitím se ale jeho pohled na věc o mnoho změnil a připustil, že by to mohlo být to, co jeho kariéra nejvíce potřebovala.

"Nikdo nehce být předmětěm výměny. V Pittsburghu je ale výjimečná skupina hráčů a já se nyní cítím jako její součást. Hrál jsem proti tomuto celku hodněkrát a nyní je pěkné být v něm," prozradil Sutter po příjezdu do Pittsburghu, kam dorazil v úterý a ihned si město zamiloval, včetně nové hokejové haly.

"Je to hodně dobré zařízení, jsem z něj nadšený," prohlásil Sutter o Consol Energy Center, domovské arény Penguins, kde Sutter následující sezóny odehraje velkou část svých zápasů.

V Pittsburghu se Sutter potkal mimo jiné i s Mattem Cookem, pravděpodobným kolegou ve třetí řadě nebo s generálním manažerem Rayem Sherem. S oběma si dlouho povídal o tom, jak to v týmu funguje. Trenér Bylsma byl zrovna na dovolené, ale i s ním Sutter po telefonu prohodil pár slov.

Vedení Penguins si nového spoluhráče cení, Ray Shero už před výměnou prohlásil, že pokud Carolina chce Jordana Staala, musí opačnou stranou putovat právě Sutter, jinak se výměna neuskuteční.

"Hodně se těším. Asi to bude ze začátku trochu těžší, je to poprvé, co jsem byl vyměněn. Byl jsem někde, kde jsem to znal a najednou jsem v neznámém prostředí, všechno je tu nové. Ze začátku to bylo trochu divné, ale jak jsem si zabruslil a seznámil se se spoluhráči, vše se změnilo a je to perfektní. Jsem skutečně nadšen," nechal se slyšet Sutter.

Jeho hlavním cílem je pro příští sezónu je uzmout svému strýčkovi Stanley Cup pro sebe, jak sám prohlásil.

26. 07. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti